Home
Contact
Materialen
Bruine beren
Cursusfoto's
Edelherten
Bronst 2012
Bronst 2013
Bronst 2014
Bronst 2015
Foto-club
Heckrunderen
Huisdierenfoto's
Meeuwenkolonie
Lange Sluitertijden
Lynx
Macro-foto's
Moeflons
Natuur-en landschap
Paddestoelen
Roofvogels
Vossen
Vakanties
Wilde Zwijnen
Wildlife foto's
Winterlandschappen
Wolven
Zwart/wit fotografie
Links
Forum
Tips


u bent bezoeker nummer:
dank u voor uw bezoek, en misschien tot ziens

   

              Het Edelhert

 

 Het grootste zoogdier van Nederland,

ze komen voor op de Veluwe en de Oostvaardersplassen

's zomers is hun vacht roodbruin, vandaar dat de term roodwild

vaak wordt gebruikt, en in de winter zijn ze grijsachtig bruin.

De schofthoogte voor de edelherten bedraagt 114 t/m 140 cm.

Het gewicht van de mannetjes (herten) is +/- 255 kg

Het gewicht van de vrouwtjes (hindes) is +/- 150 kg

Het gewei van de herten is 70 tot 90 cm. lang en het gewicht varieërd

van 4 tot 10 kg.

Kortom zeer imposante dieren waar we zeer zuinig op moeten zijn!   

      

   

hoogzwangere hinde